Bug gezien? Opmerkingen? Contacteer ons!

Monografie

In het kader van het August De Boeckjaar gaf het gemeentebestuur van Merchtem de opdracht aan een aantal vooraanstaande De Boeckkenners een monografie samen te stellen over onze eminente Merchtemse toondichter. Deze opdracht resulteerde in een lijvig boek (462 pagina's) met meer dan 400 illustraties en een bijhorende CD met opnamen uit het VRT-archief (oa. Fantasie op twee Vlaamsche Volkswijzen, kindercantate Gloria Flori , Het Kerksken van ten Lande, enz.)

In het eerste deel van dit boek wordt het leven van de componist gereconstrueerd. Daarbij wordt dieper ingegaan op zijn diverse activiteiten en functies in het Belgische muziekleven. Een apart hoofdstuk is gewijd aan De Boecks passie voor de schilderkunst en zijn vriendschap met James Ensor. In het tweede deel wordt zijn muzikale oeuvre grondig geanalyseerd door een aantal vooraanstaande musici en musicologen.

Deze monografie wordt te koop aangeboden op de cultuurdienst, tweede verdieping van het gemeentehuis en in de bibliotheek, aan de uitzonderlijk lage prijs van 30 euro. U kan dit boek toegestuurd krijgen door het bedrag van 41 euro (dit is 30 euro voor het boek en 11 euro voor de verpakking en de verzending) te storten op rekening BE40 0910 0016 8363 van het gemeentebestuur Merchtem (Nieuwstraat 1, 1785 Merchtem) met de vermelding 'monografie ADB'. Het boek met CD wordt u dan thuisbezorgd tegen ontvangstbewijs.

Monografie: August De Boeck (1865-1937), componist. Jozef De Beenhouwer en Frank Teirlinck (redactie) Auteurs: Kristin Van den Buys, Jan H. Melsen, Michael Scheck, Frits Celis, Jan Dewilde, Pieter Mannaerts, Walter Callaert, Jozef De Beenhouwer, Vic Nees, Sus Herbosch en Frank Teirlinck.

468 pag. met ca. 400 illustraties en compilatie CD ISBN: 9789081778107